Dagens ord: tålmodighed

Tålmodighed.

At have tålmodighed betyder at have modet til at tåle – tåle det frø man har sået, frem for blot at vente på blomsten. Til at tåle en situation som den er eller at tåle de følelser der i en given ventesituation strømmer igennem en. At lade dem passere i gennem en og at mærke dem. Og at tåle dem som de er og acceptere at de er indeni, uden nødvendigvis at reagere udad.

(“Hej Rastløshed … skal vi være venner? Hvad har du så lavet i dag? Nå, sprunget lidt frem og tilbage i min krop? Ser man det, ser man det … vil du have noget kaffe? Nej vent, måske du skulle tage en pause med det … kamillete? OK så … og du har taget din ven, overspringshandler med? Jeg tror at vi har hilst på hinanden før? Her – lad mig lige mærke dig en gang … uha, store overarme der … du løfter skubber måske mange opgaver foran dig?”)

At være tålmodig er ikke det samme som det at kunne vente. Den der blot venter, tåler ikke frøet og omstændigheder i nu’et, men venter på forandringen og på blomsten fordi situationen som den er er uholdbar eller kedelig … utålelig. Han/hun tåler den ikke eller tåler ikke de følelser der opstår.

Når man venter og lever for fremtiden, føles det ofte rastløst og uroligt. Man har svært ved at tåle lige nu og skubber det til side, for det er det man venter på der er fokus på. Når man er tålmodig har man mod til at tåle lige nu. Være i det. Og i stedet for en rastløs venteposition, nyder man nu’et og haster det ikke igennem. Presser det ikke frem.

(“Hej igen Rastløshed … sikke tiden går – skal du allerede videre? Jeg har ikke tid til dig? Men du kan vel lege med overspringshandling i mens? Nå han er også på vej ud? Så leger jeg lidt med min gode veninde stormfuldendt i mens. Hun er sød og lader mig trykke på nogle knapper. Men vi ses vel senere!”)

Men det kræver muligvis en vis tålmodighed at finde modet til at tåle nu’et altid …

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>